Cum alegem marimea cadrului la mountain bike?

Daca iubesti aventura si visezi la excursii pe munti, departe de agitatia orasului, atunci bicicleta mountain bike este ceea ce ti se potriveste. Modelele sunt concepute pentru a asigura comfort, stabilitate dar si siguranta sporita. Va recomandam sa folositi echipamente de protectie adecvate pentru astfel de plimbari.

 

Ghiduri de dimensionare

Alegerea mărimii bicicletei depinde de tipul de bicicletă, de înălțimea dumneavoastră, de stilul de mers și de preferințele dumneavoastră. O bicicletă corect adaptată va fi mai confortabilă, mai eficientă și mai plăcută pentru plimbări. Acest ghid al mărimii bicicletei oferă clienților noștri sfaturi generale pentru alegerea mărimii potrivite. Pentru a începe, gândește-te la stilul tău de mers pe bicicletă, măsoară-ți înălțimea și folosește linkurile de pe pagina bicicletei pentru a afla dimensiunile pentru tipurile de biciclete relevante.

 

Măsoară-ți înălțimea

Pentru a găsi bicicleta cu dimensiunea corectă, va trebui să vă măsurați înălțimea și partea interioară a piciorului. Pentru înălțimea dumneavoastră, stați în fața unui perete și marcați peretele cu un creion astfel încât să fie la nivelul capului dumneavoastră. Apoi măsurați de la sol până la semn (dacă aveți pe cineva care să vă ajute, acest lucru ar putea fi mai ușor). Pentru măsurarea interiorului piciorului, stați în fața unui perete și, cu ajutorul unei cărți, țineți-o între picioare până în zona inghinală, asigurându-vă că este sprijinită de perete. Măsurați înălțimea de la carte până la podea. (Din nou, ar putea fi mai ușor să cereți ajutorul unui prieten). Dacă înălțimea dvs. se află la limita dintre cele două mărimi, raza de acțiune este adesea factorul decisiv în ceea ce privește mărimea pe care să o alegeți. Pentru a afla dacă aveți o întindere scurtă sau lungă, va trebui să vă măsurați indicele de maimuță. Acesta reprezintă lungimea brațelor minus înălțimea. Dacă aveți un indice de maimuță pozitiv, alegeți o mărime mai mare, iar dacă aveți un indice de maimuță negativ, alegeți o mărime mai mică.

 

Cum sunt măsurate bicicletele

Bicicletele se măsoară în funcție de lungimea tubului de șa. În mod normal, această măsurătoare se face de la centrul pedalierului (bottom bracket / BB) sau de la centrul șurubului care fixează brațele pedalierului. Acest lucru diferă în funcție de marcă, unele măsoară până la partea superioară a tubului superior care întâlnește tubul de șa sau chiar până la centrul tubului superior. Bicicletele de munte se măsoară fie în inci, fie în mărimi descriptive (mic, mediu etc.). Bicicletele de șosea se măsoară în centimetri sau în mărimi descriptive, în timp ce bicicletele hibride pot fi măsurate în oricare dintre cele trei dimensiuni. Bicicletele devin, de asemenea, mai lungi pe măsură ce cresc în dimensiuni (în raport cu dimensiunea cadrului), dar diferite mărci pot fi mai lungi sau mai scurte decât altele în mod inerent.

 

 

Va invitam sa ne urmariti pe:

    &   

  Facebok                     Instagram

Brand Slider